Piliç Pişirme Yöntemleri
Pilicin Pişirilmesi ile İlgili Önemli Bilgiler
Genel olarak bilindiği üzere, pişmemiş tavuk eti gıda zehirlenmesine yol açar. Bu nedenle, tavuğu dolaptan çıkarıp yemeği pişirmeye başladığınız ana kadar çiğ tavuğun temas ettiği mutfak tezgahını, eti kestiğiniz bıçakları ve tahtaları, lavabonuzu ve ellerinizi, kısacası etin temas ettiği her noktayı sabunlu ve sıcak su ile yıkamaya özen gösterin.
Pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalar, daha sonra da tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu rendesi serperseniz, tavuk daha yumuşak ve güzel kokulu olacak, yemeğinize lezzet katacaktır.
Fırında bütün olarak tavuk pişirirken, üzerine koyduğunuz baharatlardan iç kısımlarına da serperseniz, et lezzet kazanacaktır. Ayrıca, tavuğunuzu fırında kızartırken dereotu, maydanoz gibi taze otları derisinin altına yerleştirmeniz, otların yanmasını önler ve daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar.
Daha önceden pişirdiğiniz tavuğu tekrar ısıtırken, lezzetini kaybetmemesi için, benmari usulüne başvurabilirsiniz. Isıtmak istediğiniz tavuk parçalarını bir süzgece yerleştirin; tencerede biraz su kaynatın ve süzgeci tencerenin üzerine oturtun. Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir. Ayrıca, gerek tavuk yemeklerini gerekse diğer yemekleri, pişirip bir kez buzdolabına koyduktan sonra defalarca ısıtmak yerine, her seferinde yiyeceğiniz kadarını ısıtırsanız, yemeklerinizin lezzetini korumuş olursunuz.